Behandlingstider nästan normala

Vi frågade serviceplaneraren Terhi Jääskeläinen om det aktuella behandlingsläget. Hur ser läget ut just nu, Terhi?

Antalet arbetslösa och permitterade är högt, men handläggningsläget är för närvarande relativt normal i förhållande till tidpunkten. Januari är traditionellt vår mest hektiska månad. Just nu har vi en handläggningstid på cirka 14 dagar för de första ansökningarna och om situationen inte förändras kraftigt kommer den fortsätta att vara cirka 14-21 dagar. Naturligtvis kan förändringar i statens coronaåtgärder ha en inverkan, men för närvarande finns det ingen ytterligare information om dessa.

Hur är det med ytterligare ansökan?

De ytterligare ansökan som kräver hantverk kan handläggas på en dryg vecka. För dessa kan situationen variera med några dagar. Det kan som längst ta ca 10-12 dagar i januari. Förlängningsansökan utan några ändringar kan behandlas på en dag.

Kundservice då? Hur kan du enklast nå oss?

För närvarande svarar vi på telefon varje vardag, men väntetiderna kan vara långa vid de populäraste tiderna. Om det inte är nödvändigt, rekommenderar vi att inte ringa direkt på morgonen eller vid lunchtid, då dessa är de mest populära tiderna. Att vänta i telefonkö är beklagligt och vi arbetar ständigt för att kunna besvara fler samtal. Jag rekommenderar varmt att även prova chatten på vår webbsida där det finns människor som kan hjälpa dig varje dag mellan kl. 10-15, så att du snabbt kan få svar på de vanligaste frågorna. Du kan kontakta kundtjänst också genom vår Facebook-sida. Vi svarar på meddelanden som skickas på OmaYTK inom ungefär tre dagar.

Uppdaterad information om antalet ansökningar, samtal och meddelanden