man på toppen av ett berg

En hälsning från YTK!

Det är trevligt att sända en hälsning just till dig. Jag är Ilona Kangas, ny bland YTK-folket och medlem i drygt ett år. Jag är synnerligen nöjd med mina bägge val just i denna stund. Jag arbetar hos YTK i ledningen för kommunikation och marknadsföring, dvs. jag funderar mycket på vad som intresserar våra medlemmar vid olika tillfällen.

Temat för vårt brev den här gången kan överraska så här i januari. Temat är nämligen tillfredsställelse. Traditionellt är man allt annat än nöjd i januari. Kroppen håller på att ge upp redan vid ingången till gymmet eller så undrar man över hur detox-kuren verkar i magsäcken. I huvudet snurrar det av alla de nya löftena. Vintern är oftast som kallast, även mörkret besvärar ännu och fönstren borde redan tvättas...

Men det oaktat, ge tillfredsställelsen en chans! Vi komponerade en finesstrilling som man har upplevt att ökar tillfredsställelsen:

Men det oaktat, ge tillfredsställelsen en chans! Vi komponerade en finesstrilling som man har upplevt att ökar tillfredsställelsen: 

Betrakta sakerna med nya ögon. Ge en sak som du egentligen inte har behövt till återvinningen eller din kompis.  

Försök med att acceptera. Vissa saker kan man egentligen int gör något åt, fastän man försökt tusen gånger. Hur vore det att till omväxling acceptera det? 

Pröva med ett par nya tankar. Våra tankegångar går i vissa banor och vi växlar ord om dem i huvudsak med samma människor. Men, om du skulle tänka på ett helt nytt sätt om den bekanta saken? Eller om du skulle diskutera med en ny människa om det som du i allmänhet samtalar med dina vänner? 

Vi prövade på det själva och kom åtminstone fram till att bli nöjda på de här sätten:  

  1. Vi tog farväl av aktivitetsmodellen. Vi försökte se på den med nya ögon, men den var i vårt tycke alltjämt en aning besvärlig i praktiken. 
  2. Vi accepterade det faktum att även en av vår underbara medlemmar lämnade oss efter att ha blivit pensionerad. Smärtan mildrades av att vi blev ihågkomna med en hink karameller! 
  3. Vi utvecklade många nya tankar, då vi mötte våra medlemmar  i Helsingfors vid sex olika träningstillställningar. Vi talade om bekanta saker med nya människor och vi fick många goda idéer om hur vi i framtiden bättre kan stötta våra medlemmar vid arbetslivets vändpunkter. Ett ödmjukt tack till alla som deltog.  
Ilona Kangas

På återhörande härifrån och vidare! 

Ilona 

Ps. Har du redan med omsorg satt dig in i förmånerna som är avsedda för kompletta medlemmar i YTK? Du hittar dem i YTK-Föreningens tjänst Oma+  eller i länken här!