Inkomstrelaterat utkomstskydd på sommaren

Sommaren kan ha en viss inverkan på sökande av inkomstrelaterat utkomstskydd. I praktiken ändras ingenting, så ansök om dagpenning normalt även under sommaren. Här går vi igenom några praktiska saker, som brukar ge oss många frågor under sommaren.

Hur behandlas ansökningarna på sommaren?

Vi turas också om att ta semester och ladda batterierna efter den hektiska våren. Hos oss ordnar vi semestrarna så att hanteringstidsplanerna eller telefonköerna inte påverkas. Vi tar således hand om era ansökningar normalt hela sommaren och svarar på meddelanden och i telefon. Vanligtvis är sommaren också en lite lugnare tid för oss. Detta märks också nu när arbetslösheten har sjunkit och antalet ansökningar har minskat.

Hur antecknar jag semester i min ansökan?

Om du har blivit permitterad eller arbetar deltid, kan det hända att du ansöker om inkomstrelaterad dagpenning och din semester infaller under samma period. Anmäl semestern med en ansökan så att du markerar semesterdagarna som "på semester" och inte "arbetslös". När det gäller semesterlöner får vi inte tillräcklig information från inkomstregistret, så bifoga en semesterlöneberäkning till din ansökan. Du får den av din arbetsgivare eller löneräknaren.

Glad sommar till alla!