Julens och nyårets öppettider 2021

Det här året infaller julhelgerna till största delen under veckosluten, och påverkar endast lite våra normala öppettider.

Öppettiderna

Vi stänger telefonlinjerna på torsdagen 23.12.2021 kl. 13. Samtidigt stänger vi också  chat-tjänsten. Vi öppnar telefon- och chatservicen normalt igen på måndagen 27.12.2021.

På nyårsaftonen 31.12.2021 stänger vi telefonlinjerna och chatten kl. 13.

På trettondagen 6.1.2021 håller vi telefonservicen och chatten stängda.

Webbsidorna, OmaYTK och chatbotten finns normalt till förfogande för dig. Du kan alltså utan bekymmer göra ansöknngar, sända meddelanden till oss i OmaYTK och fråga om råd hos klientserviceroboten Iris.

Utbetalningsdagarna

Tiden för julen och årsskiftet inverkar inte på hur vi utbetalar. Alla vardagar är ändå ihte normala bankdagar, varför det finns förändringar i överföringen av utbetalningarna. Det tar 2 bankdagar för att överföra utbetalningar. Exempelvis veckosluten är inte bankdagar. Om vi till exempel betalar ut på fredagen, går överföringen inte vidare under lördagen och söndagen. Först måndag och tisdag är bankdagar.

Det här året är julaftonen på en fredag. Den är inte en bankdag. Det här inverkar på så sätt, att till exempel de dagpenningar som betalats ut på onsdagen 22.12. syns på kontot först på måndagen följande vecka.

På motsvarande sätt är trettondagen på fredagen 6.1.2022 inte en bankdag, vilket förlänger den normala överföringsrytmen med en dag.