Nyhetsbres från YTK 12.3.2021

Vi är beredda med din hjälp

Vi vill varmt tacka er, våra bästa medlemmar, för det aktiva deltagandet i vår senaste coronaenkät. Vi fick ett enormt antal svar, över 25 000! Med hjälp av uppgifterna kan vi förbereda oss bättre för de eventuella, nya utmaningarna som orsakas av coronapandemin.

Utgående från förra året och från era svar har vi uppskattat, att det under våren kommer nya sökande under våren i några tiotal tusen. Toppen är inte så hög som i fjol, men den kommer klart att synas. Det bästa sättet att förbereda sig är att utöka personalen, och det har vi redan nu gjort. Alltjämt söker vi fler sommarjobbare till vår grupp, länken för att söka finns i slutet av det här brevet.

Vi är en organisation som tar lärdom och därför går vi noga igenom stötestenarna i fjol. Då förmådde vi inte agera så bra som vi hade önskat, eftersom pandemin verkligen plötsligt kom emot. Nu är situationen en annan och även beredskapen har mera att ta av.

Kolla upp på vår webbplats de aktuella nyheterna och läget för behandlingen. Vi håller dig kontinuerligt à jour med dem. Vi orkar nog spurta i takt med den här strömvirveln. En vår med ljus för alla!


Beskattningens (Vero) seminarium Etätyö ja vähennykset (Distansarbete och avdragen) 23.3.

Under coronatiden har det blivit en betydlig ökning av att arbeta på distans i jämförelse med tidigare. Det här kan ha en inverkan också på de avdrag som beviljas i löntagarens beskattning. Kom och lyssna på vilka avdrag du kan kräva i din skattedeklaration och hur kraven på avdrag ska uppges i din skattedeklaration. Tillställningen är riktad speciellt till löntagare, som år 2020 har arbetat på distans och som behöver information om vilka avdrag de kan kräva i sina egna skattedeklarationer.

Utbildningen hålls på finska, men efter seminariet översätts presentationsmaterialet även till svenska. Av utbildningen på webben görs en videoupptagning, som man kan titta på när som helst och den jämte presentationsmaterialet finns efter framförandet här: Verkkoseminaarien aineistot - vero.fi.

Mer information och anmälan till webbseminariet sker via webbplatsen vero.fi här.


Att bry sig är nyckeln till framgång i svåra tider

För oss hos YTK är det väsentligt att värna om känslan av gemenskap. Den bär också över exceptionella tider. Att komma med och kämpa om tätplatserna på listan över de mest inspirerande arbetsplatserna i Finland är en fin prestation av vår arbetsgemenskap. Vi söker även nya med för att jobba i vår grupp – ansökningen till våra sommarjobb har nu öppnats.Arbetsansökans äkthet är A och O

En arbetsansökan är en skriftlig spelöppning. Med dess hjälp kan man bli kallad till arbetsintervju eller ibland t.o.m. direkt på jobb. Arbetsansökan är den viktigaste delen i processen för jobbsökandet, och med den är mycket kunnande förenat, vilket det är skäl att öva upp. Det är inte alltid tillräckligt med det egna kunnandet och den egna erfarenheten. Man ska också kunna se in i framtiden och berätta, hur man för egen del kan lösa arbetsgivarföretagets utmaning. En aspekt på den här saken erbjuds av en av de mest fartfyllda rekryterarna i Finland, Tomi Salo hos Valmet Automotive. Enligt honom är äktheten det viktigaste av allt.


Har du redan studerat dina nya förmåner?

Då du är medlem, förutom i kassan även i YTK -föreningen, har du till ditt förfogande förmåner för tusentals euro för en årsavgift på bara 18 euro. Gör ett besök och kolla för vad allt det är möjligt för dig att direkt spara och få nytta i överflöd! Du hittar förmånerna på vår webbplats. Nya förmåner kommer ständigt, så häng med!


Aktuella samtalsämnen

Tillbaka till ingångsidan av Aktuellt