Nyhetsbrev 17.11.2022

Den inkomstrelaterade dagpenningen stiger

Innevarande år har många saker blivit dyrare. Den goda nyheten är att de ökande levnadskostnaderna beaktas i den inkomstrelaterade dagpenningen. Den inkomstrelaterade dagpenningen och barnförhöjningen stiger alltså något. 

Kontrollera din skattesats

Det tas ut skatt på inkomstrelaterad dagpenning. Skattesatsen bör kontrolleras före årsskiftet för att säkerställa att det blir mer kvar i handen. Det är också värt att förbereda sig för nästa år.

Är du redan fullvärdig medlem i YTK? Utnyttja de omfattande arbetslivstjänsterna som stöd för din sysselsättning!

Som medlem i YTK kassan kan du också välja att vara fullvärdig medlem, vilket betyder att du utöver arbetslöshetskassans tjänster också får omfattande arbetslivstjänster, såsom utbildning, juristtjänster för anställningsproblem, försäkringar i arbetet och på fritiden samt övriga inbesparingar i vardagen. Vad allt ingår i ett fullvärdigt medlemskap för 137 €/år?

Hjälp med arbetssökningen via onlineutbildningar

I webbutbildningsbiblioteket för arbetslivet hittar du utbildningar i arbetssökning och utveckling av arbetslivsfärdigheterna för fullvärdiga medlemmar. Utnyttja exempelvis:

Tips för effektiv arbetssökning 

Identifiera dina färdigheter, skriv en attraktiv arbetsansökan och en säljande CV. Du får tips på hur du når arbetsgivare, förbereder dig för intervjun, upprättar ett arbetsavtal, utnyttjar LinkedIn och hittar de dolda arbetsplatserna.

Se utbildning (på finska)

Grunderna i LinkedIn 

Bekanta dig med grunddragen i hur du använder LinkedIn, skapar och kompletterar en egen profil, söker arbete och arbetsplatsannonserna.

Utnyttja LinkedIn i arbetssökningen (på finska)

Obs! För att kunna se utbildningarna ska du vara registrerad användare av webbutbildningsbiblioteket. Om du redan är användare kan du logga in och klicka direkt på utbildningarna i länkarna ovan. Om du ännu inte har registrerat dig i tjänsten kan du göra det i YTK:s OMA+ tjänst för fullvärdiga medlemmar (Webbinarier och utbildningar).

Jobbsökningscoaching online och individuell karriärvägledning

I det fullvärdiga medlemskapet ingår också gratis webbcoaching i arbetssökning, där du får praktiska redskap och individuell vägledning av en karriärcoach som stöd för din sysselsättning. Du lär dig att förbereda dig på arbetsintervjuer, göra en CV och arbetsansökan, identifiera dina färdigheter och utnyttja sociala medier i arbetssökningen.

Lär dig LinkedIn - videor och tilläggsmaterial för arbetssökande

För fullvärdiga medlemmar finns också den professionella LinkedIn-användaren, arbets- och organisationspsykologen Juho Toivolas, utbildningsmaterial LinkedIn haltuun tillgängligt gratis i OMA+ tjänsten (fram till slutet av 2022). Med Juhos tips lär du dig utnyttja LinkedIn i arbetssökningen oberoende av om du är nybörjare eller redan mera erfaren nätverkare.

Besök vår webbsida för tilläggsuppgifter och låt oss hjälpa dig att lyckas i arbetssökningen!

Aktuella samtalsämnen

Tillbaka till ingångsidan av Aktuellt