Nyhetsbrev 17.11.2023

Kontrollera din skatt före jul och se till att du får mer i handen

 Inkomstgränsen på ditt skattekort kan överskridas i slutet av året. Då ökar förskottsinnehållningen på dagpenningen och den dagpenning du har kvar minskar. Det kan bli en otrevlig överraskning när julen närmar sig. 

Det är värt att kontrollera skattesatsen före årsskiftet för att se till att du får mer kvar i fickan. Du kan också planera för nästa år. 

Ett ständigt växande behov av nya talanger - Bli en cybersäkerhetsexpert på 90 dagar!

Digitaliseringen är här för att stanna och berör alla branscher, vilket skapar nya jobbmöjligheter varje år för dem med rätt tekniska färdigheter. Är du redo att öppna nya möjligheter på bara 90 dagar? Vi erbjuder en kostnadsfri mikroexamen inom cybersäkerhet och molnteknik på universitetsnivå, tillgänglig för alla. Studera i din egen takt, var och när det passar dig - inga tekniska förkunskaper krävs. Under utbildningen får du de eftertraktade färdigheterna som arbetsgivare söker. Utforska dina nya karriärmöjligheter redan idag!

Vill du lära dig mer om artificiell intelligens?

Kolla in kursen Praktisk AI som erbjuds av Microsoft och partners, öppen och gratis för alla! Du får lära dig hur du använder och tillämpar AI i situationer som passar dig. 

Dra nytta av coachning i jobbsökande!

Som kassamedlem i YTK kan du också välja komplett medlemskap, vilket ger dig tillgång till ett brett utbud av arbetslivstjänster utöver arbetslöshetskassans tjänster. För bara 24 euro om året får du stöd och verktyg för att hitta ett nytt jobben juridisk rådgivare som hjälper dig med dina anställningsproblemförsäkringar för arbete och fritid och andra vardagsbesparingar.   

Komplett medlemskap inkluderar online-coachning för jobbsökning, där du får personlig vägledning från en karriärcoach. Professionella tips som hjälper dig att skriva ditt CV och din jobbansökan, identifiera dina färdigheter eller förbereda dig för en jobbintervju.  

Du kan också ta del av användbara lektioner från kurserna i online-utbildningsbiblioteket för arbetslivet. Börja med att lära dig om artificiell intelligens i den helt nya ChatGPT som ett verktyg för arbetssökande eller hitta nya insikter i Tips för en effektiv jobbsökning. Allt innehåll är gratis för kompletta medlemmar.   

Obs! Kom ihåg att börja med att registrera dig som användare av online-utbildningsbiblioteket om du inte redan har gjort det. 

​​​​​​​Läs mer 

Aktuella samtalsämnen

Tillbaka till ingångsidan av Aktuellt