Nyhetsbrev-extra från YTK 4.3.2021

Bästa medlem,

coronaläget i Finland är svårt och nya betydande begränsningsåtgärder kan komma till synes på arbetsmarknaderna. Vi hos YTK gör vårt bästa för att betjäna våra medlemmar. Bifogat handlingsinstruktioner, ifall du blir permitterad eller om du blir arbetslös. 


Din hjälp är viktig!

Vi har allt från våren i fjol följt med hur arbetsläget utvecklas genom olika enkäter, för att vi så snabbt som möjligt och tillräckligt omfattande kan bereda oss inför eventuella förändringar. Landets regering har utökat begränsningsåtgärderna och konstaterat att undantagsförhållanden råder. Detta har sannolikt konsekvenser för mångas arbeten. Vi tror att du är den bästa att bedöma din egen situation, och därför vill vi igen höra vad du tänker.

Den bifogade enkäten är kort och det tar bara några minuter att svara. Därigenom får vi viktig information för att bereda oss, genom att svara hjälper du oss alla.

Ett varmt tack för ditt samarbete!


Gör så här, om du blir permitterad

  1. Anmäl dig genast hos TE-byrån
  2. Sök dagpenning efter två veckor via OmaYTK
  3. Ansök enligt lönebetalningsperioden
  4. Vänta i lugn och ro, vi frågar om tilläggsuppgifter som behövs

Gör så här, ifall du blir arbetslös

  1. Anmäl dig som arbetssökande utan dröjsmål
  2. Skicka ansökan om dagpenning efter 2 veckor via OmaYTK
  3. När ansökan har skickats kan du koncentrera dig på det viktigaste – att söka ett nytt jobb. Vi behandlar din ansökan så snabbt som möjligt.

YTK har berett sig för att betjäna dig

De exceptionella tiderna och corona-begränsningarna fortsätter, och vi går mot våren i ovissa stämningar trots vaccineringarna som kommit i gång. 

YTK:s beredskapsnivå har hållits hög ända från början av förra året. Vår personalstyrka har ungefär fördubblats i jämförelse med våren 2020. Vi har alltså fördubblat vår arbetskraft, vilket kommer till synes i vår förmåga att reagera på de stor antalen ansökningar. Vi har också  byggt ut automationen och robotiken till vår hjälp. Det oaktat har vi inte undkommit köerna. Utöver  det exceptionella situationen förorsakas det anhopning av att ansökningarna kommer oss till handa i stora klasar. 

Vi informerar våra medlemmar aktivt om vårt behandlingsläge, eventuella lagändringar samt andra väsentliga saker. Vi uppdaterar också kontinuerligt våra webbsajter. Aktuell information om behandlingstiderna och tiderna för att besvara meddelanden  ser du på våra sammanställningssajter här.


Aktuella samtalsämnen

Tillbaka till ingångsidan av Aktuellt