Nyhetsbrev från YTK 11.11.2022

Sorgerna kan man gärna dela med någon annan, men först glädjeämnena är något som det lönar sig att dela. ​​​​​​​

Enligt vår enkät i Medlemspulsen Jäsenpulssi är det i synnerhet prishöjningarna och kriget i Ukraina som väcker oro hos er medlemmar. Till all lycka finns det här i världen även en hel mängd små och stora glädjeämnen. 

"Själv blir jag glad av små saker: stunderna tillsammans med barnen, att springa ute i naturen eller av att blicka ut mot havet – och naturligtvis av andra människor. Sorgerna kan man gärna dela  med någon annan, men först glädjeämnena är något som det lönar sig att dela.”  - Tommy Fränti

"Ibland måste man nöja sig med lite, men får ej ändå förlora sina drömmar. De kan mycket väl vara stora, men det är bra att ta dem med ett lämpligt mått av humor – och vem vet, ett, tu, tre kan också någon av dem gå i uppfyllelse." - Seela Sella

Hur förhåller sig Riikka Pulkkinen, Saku Tuominen, Seela Sella och Tommy Fränti till sina bekymmer?

Allmänna arbetslöshetskassan YTK är nu Arbetslöshetskassan YTK!

Genom att byta namn vill vi allt mera tydligt än förut föra fram vad de olika aktörerna med initialerna YTK erbjuder och var man får av dem. Hos Arbetslöshetskassan YTK får man tjänsterna för utkomstskyddet. YTK Arbetsliv (f.d. YTK-Föreningen) tillhandahåller omfattande arbetslivstjänster för en tilläggsavgift på endast ett par tior. Namnändringen påverkar inte ditt medlemskap på annat sätt än förhoppningsvis med ett förtydligande!

”Jag tänkte, att livet nog bär, och man ska vara orädd, om man vill ha en förändring”

Vi frågade i den färska Medlemspulsen våra medlemmar om vad som är de mest djärva valen som de har gjort i arbetslivet. Från er fick vi glädjande nog på frågan nästan  8000 fria svar! Här följer ett plock bland era orädda val. Ett tack till alla som svarade!  

”Jag har några gånger frågat efter en löneförhöjning, eftersom jag är effektiv och värdefull för företaget. Jag även alltid fått en löneförhöjning, när jag frågat några gånger.” 

”Jag sa upp mig och lämnade mig att sväva fritt, när man på det förra stället inte reagerade på missförhållandena.” 

”Jag prövade i ett års tid på en helt annan bransch. Jag märkte att det inte var något för mig. Jag lärde mig att sätta värde på vissa saker och se många saker i en ny belysning hos mitt ursprungliga jobb.”

Din medlemsavgift blir billigare!

YTK:s utkomstskydd samt de omfattande arbetslivstjänsterna kostar nästa år endast 123 €. Ifall du har valt endast kassans service, är summan 99 € per år.

“Arbetslösheten har under innevarande år varit mindre än prognoserna i fjol, och våra fonder är i god kondition. Arbetslöshetsprognosen nästa år är också moderat, trots det instabila läget i världen. Vi sänker vår medlemsavgift, för nu kan vi göra det på gott humör”, berättar Auli Hänninen, verkställande direktör för Arbetslöshetskassan YTK. 

Ditt arbetsavtal är den svagaste länken i ditt anställningsförhållande – granska det i tid!

Då man har sinnena på spänn och kan förutse saker och ting, kan man vara lugn i sinnet för anställningsförhållandets saker. Vi intervjuade YTK-Föreningens Lakikaveri ”Juristkompisens” advokat Iiris Härmä om fall, som hon dagligen ser i sitt arbete som en hjälp för YTK:s kompletta medlemmar. Det viktigaste är att granska arbetsavtalet i förväg och försäkra sig om att det finns ett telefonnummer, dit man kan ringa om det behövs.

Aktuella samtalsämnen

Tillbaka till ingångsidan av Aktuellt