Nyhetsbrev från YTK 11.9.2020

Fint, att vi har kunnat hjälpa dig

Trots anhopningarna på våren och sommaren är våra medlemmar enligt våra omfattande förfrågningar nöjda med den betjäning som de fått.

I slutet av augusti mätte vi igen hur det går för våra medlemmar och med deras bedömningar av arbetsläget samt YTK:s verksamhet. Vi jobbade på hårt för att vi skulle få pengarna åt er så snabbt som möjligt. Resultaten visar att våra medlemmar anser att vi lyckades väl. 


Hallå i dag! Vår telefontjänst svarar åter även på fredagarna

I takt med coronakrisen blev det stockningar i vår kundbetjäning. Vi blev nödsakade att begränsa tiderna då vår vår telefontjänst var en öppen telefontjänst, för att kunna svara även på de skriftliga meddelanden som kom via OmaYTK. Läget har blivit lättare och vi har redan en tid kunnat besvara alla meddelanden inom ett par dagar.


Corona -anhopningarna är över, handläggningstiderna på god nivå

På grund av coronakrisen fick vi ett rekordantal ansökningar om inkomstrelaterad dagpenning. Fram till början av september i år hade det kommit in 556 318 ansökningar. I fjol kom det under hela året in 317 304 ansökningar.


Bra att veta, om permitteringen avslutas med att anställningsförhållandet upphör.

En del av de permitteringar som börjat på våren har fortsatt ända till hösten och samtidigt pågår även samarbetsförhandlingar hos många företag. Av den anledningen är det möjligt att en sådan situation uppstår, där permitteringen utlöper i att anställningsförhållandet avslutas.

Om din permittering slutar med att anställningsförhållandet avslutas, meddela om det i ansökan om dagpenning. Du kan annars förlänga ansökan om dagpenning normalt. Du behöver inte göra ändringar till exempel i ansökningsperioden.


Webbinarierna i kalendern!

Obs. webbinarier är på finska.

Livliga webbinarium-höst inleddes förra veckan med Linked. Det fanns ett häftigt antal deltagare och uppskattningarna av innehållet var positiva.                         

18.9. Hur bilda nätverk och göra fungerande postningar i Linked?

Vi fördjupar oss i att bilda nätverk i Linked. En inspirerande halvtimme utlovas alltså  under ledning av Pipsa Aro.

30.9. Webbinariet Skilj dig från mängden

Lär dig hur du identifierar sina egna styrkor och beskriv ditt kunnande så det märks. Du får mest ut av detta webbinarium, när du utnyttjar gratiskoderna i karriärplaneringstjänsten Mazhr.


Aktuella samtalsämnen

Tillbaka till ingångsidan av Aktuellt