Nyhetsbrev från YTK 14.8.2020

Låt oss söka nya glädjeämnen i vardagen!

Känns det också så för dig, att man ännu inte helt återgått till vad vi hoppades på att återkomma till efter sommaren? Finns det kanske osäkerhet och frustration i luften. Skolorna börjar, för många fortsätter också distansarbetena (åtminstone här hos oss) och i företagen funderar man över utsikterna för hösten.

I detta läge måste man söka glädje överallt och dela med sig av den vidare! Vi glädjer oss över att behandlingsköerna håller på att lätta och många av de flitiga säsongbiträdena stannar kvar och jobbar med oss även på hösten. Dela även du med dig av din glädje, även om det inte nu ska vara så lätt. Krama ur värden hos dig själv och dina nära och kära, dra till med en överraskande vits vid nästa teammöte eller gå ut i skogen och studera vad spännande där kan finnas.

Kom också ihåg att glädja oss med att du svarar på vår nya medlemspuls-enkät! Senast svarade över 20 000 personer, hur skulle det vara att nu redan komma över 30 000?


Se hur corona påverkade dina kassakompisar

Vi frågade på försommaren med en Medlemspuls-enkät vad nytt som hörs för dig. Med hjälp av Medlemspulsen vill vi få veta, hur det går för våra medlemmar och hur våra tjänster fungerar, så att vi kan vidareutveckla våra funktioner till allt bättre för våra medlemmars behov. Studera först resulaten av den första Medlemspuls-enkäten! Du kommer väl ihåg att svara på den följande Medlemspulsen


YTK studsade tillbaka

Vi är snart tillbaka i det läget, där du får dina pengar inom någon vecka, till och med snabbare när det är som bäst. Till exempel är behandlingstiden för ansökningarna av de helt och hållet permitterade till största delen redan inom någon dag.

Också ansökningsköerna för de arbetslösa och dem som arbetar på deltid har raskt åtgärdats. I belysning av läget i detta nu kommer vi, för de förlängda ansökningarna, i augusti till behandlingstider under tre veckor även för dem.

Vi har fått läget under kontroll, tack vare den tidiga beredskapen, det flitiga ytk -folket och över hundra nya arbetstagare, som anställts som säsongbiträden.


Kom ihåg denna lättnad: den maximala utbetalningstiden nöts ej

På våren gavs en tidsbestämd lagändring, enligt vilken den maximala utbetalningstiden för permitterade på grund av corona inte går åt, fastän inkomstrelaterad dagpenning skulle betalas. I början av sommaren utvidgades detta till att den maximala utbetalningstiden för arbetslösa, företagare eller deltidsarbetande inte heller går åt.


Aktuella samtalsämnen

Tillbaka till ingångsidan av Aktuellt