Nyhetsbrev från YTK 15.5.2020

Aktuellt om coronasituationen

Tack igen för den varma och sporrande respons, som vi har fått av er i så stor mängd på olika kanaler! I de sociala medierna får vi goda tips om hur vi bättre kunde bistå med med hjälp av anvisningar. Vi försöker beakta dem alla.

En sak som ständigt intresserar, är läget för behandlingen av ansökningarna. Vi informerar dagligen om de ansökningar som finns här: aktuell information om ansökningarnas behandling. När du läser tabellen, lönar det sig att beakta att det vissa dagar har kommit in flera tusen ansökningar och på grund härav behandlar vi längre dessa ansökningar. I detta nu tas de första permitteringsansökningarna upp till behandling inom cirka 30 dagar. Det finns dock alltjämt tiotusentals ansökningar i kö och enligt vår bedömning kan väntetiden som längst vara cirka sex veckor.


30 dagar – vi har kontakt!

När tiden för att behandla din ansökan överskrider 30 dagar, skickar vi till dig ett textmeddelande om saken och ger dig en noggrannare uppskattning av behandlingen av din ansökan. Besök OmaYTK och kontrollera att ditt telefonnummer är det rätta. På så sätt når vi dig bäst i denna viktiga sak.


Hälsningar från de nya

Under de senaste veckorna har vi fått över 100 nya arbetstagare i huset. Största delen av dem har kommit oss till hjälp i behandlingen av ansökningarna och i kundbetjäningen. Men hur känns det att komma och jobba hos YTK mitt i undantagsförhållandet och en tidigare oskådad flod av ansökningar.?

"Jag började här på YTK som säsongjobbare i april. Visst går det runt i huvudet ännu av allt det nya, men det känns ändå riktigt bra! Jag njuter av det här jobbet, för jag upplever att jag genom mitt jobb kan hjälpa människorna på riktigt." 

"Det är nog inte helt vanligt att börja arbetet helt och hållet på distans, men tack och lov har YTK bra verktyg för arbete på distans och arbetsorienteringen har lyckats fint. April månad flög iväg med att lära sig det nya. Vi blev mycket väl mottagna och det har varit fint att komma med som en del av YTK-gänget. Jag bestämde mig för att söka det här arbetet, eftersom det verkade intressant och jag har hört bara gott om YTK som arbetsgivare. Till all lycka sökte jag, för jag har trivts bra!"

"Fastän den här exceptionella situationen förde med sig ett sommarjobb för mig själv, vet jag att den har farit iväg med arbetet för många totalt eller delvis. Jag är mest motiverad i mitt arbete av känslan, när jag får en ansökan behandlad och vet att igen får en klient ett kanske mycket efterlängtat beslut om sin ansökan."

Kolla vad som hörs från våra nya arbetstagare på sociala medier!


Gör så här, om du hotas av arbetslöshet eller blir arbetslös eller permitterad

  • Förvissa dig om att ditt medlemskap i YTK är i sin ordning.
  • Anmäl dig genast hos TE-byrån, senast på din första dag av arbetslösheten/permitteringen.  
  • Kontrollera ditt skattekort före den första dagpenningsansökan
  • Skicka din första ansökan om dagpenning till oss först då det gått minst två veckor av arbetslösheten eller permitteringen. Ansök för de 2 veckor som gått. Den elektroniska ansökan går lätt och snabbt i kommunikationstjänsten OmaYTK.
  • Gör en förlängd ansökan, om arbetslösheten eller permitteringen fortgår.
  • Vänta i lugn och ro.

Kom ihåg att uppdatera ditt kontonummer i OmaYTK!

Du kommer väl ihåg att, senast när du sänder ansökan, kontrollera att dina kontaktuppgifter och i synnerhet ditt kontonummer är på aktuell nivå! Om ditt kontonummer hos oss är fel, kommer dina dagpenningar tyvärr tillbaka från banken som en bumerang till oss och din utbetalning blir fördröjd.


Känner du en studerande? Tipsa om ett gratis medlemskap i YTK -Föreningen!

Också en studerandemedlem drar nytta av YTK-Föreningens förmåner, till och med gratis! Vi erbjuder bland annat en olycksfallsförsäkring för fritiden, stödtjänster vid jobbsökande, telefonrådgivning av jurist och många förmåner av våra samarbetspartner. Läs mera och rekommendera ett medlemskap i YTK-Föreningen för den bekanta studeranden!


Kom ihåg att dra nytta av en komplett medlems förmåner:

Om du är medlem i YTK-Föreningen har du till ditt förfogande olika slags försäkringar för arbete och fritid samt förmåner och rabatter som erbjuds av samarbetspartnerna. Lämna inte förmånerna oanvända!

Rättsskyddsförsäkring

Ansvarsförsäkring

Olycksfallsförsäkring för fritid

Anställningsrådgivning

Stöd för jobbsökandet

Andra förmåner


Aktuella samtalsämnen

Tillbaka till ingångsidan av Aktuellt