Nyhetsbrev från YTK 17.12.2021

God jul och ett framgångsrikt nytt år

Vi vill önska dig, bäste medlem, en riktigt god jul och ett framgångsrikt nytt år. Låt oss alla ta en stund för att njuta av det som vi mår bra av.

Corona fortsätter att påverka livet, men vi är nu bättre förberedda både hälso- och informationsmässigt. Arbetslösheten har minskat, men vi måste samtidigt konstatera att alla som vill trots det inte hittar arbete inom den bransch eller på den ort man önskar sig. Om vi hade all makt i världen skulle vi skänka alla och envar hopp och tillförsikt. Det finns möjligheter, nya vindar och inspiration för alla i världen, bara man orkar leta och tro.

Utöver vackra hälsningar vill vi dessutom berätta för dig att vi i nästa års handlingsplaner återigen ska satsa på att ännu bättre kunna betjäna våra medlemmar. Vi fortsätter att utveckla vår verksamhet på bred front för att förtjäna våra medlemmars förtroende. Ett varmt tack för ditt medlemskap!


Faktureringen av medlemsavgifter börjar i januari

Fakturorna för medlemsavgiften börjar sändas ut 3.1.2022. Förfallodagen är under januari-februari. Medlemsavgiften för år 2022 är 115 euro. 


Aktuellt för utkomstskyddet för arbetslösa:

Beskattning vid årsskiftet 2021–2022
Det finns en skatt på inkomstrelaterad dagpenning. Skattesatsen bör kontrolleras före årsskiftet för att säkerställa att det blir mer kvar i handen. Det är också värt att förbereda sig för nästa år. Läs mer >>

Är du gift, sambo eller bor du ensam? Läs om hur det påverkar din arbetslöshetsförmån
Arbetslöshetsförmånerna är individuella. Det finns dock några situationer där ett parförhållande kan påverka utbetalningen av dagpenning och arbetsmarknadsstöd. Läs mer >>/aktuellt/nyhetsarkiv/ar-du-gift-sambo-eller-bor-du-ensam-las-om-hur-det-paverkar-din-arbetsloshetsforman


Fler förmåner i YTK-föreningen!​​​​​​​

Lagkamraten utvidgar YTK-Föreningens anställningsrådgivning från och med 1.1

YTK-Föreningen har redan i många år erbjudit sina medlemmar en bred anställningsdatabas och en bot som är insatt i anställningsfrågor, telefonrådgivning av anställningsjurister samt en rättsskyddsförsäkring. Utöver dessa har ett behov av personlig utredning och stöd från en jurist med syftet att nå samförstånd mellan parterna identifierats. YTK-Föreningen vill nu utöka sitt serviceutbud och hjälpa sina medlemmar i svåra situationer att nå samförstånd med hjälp av sakkunniga jurister. I fortsättningen känner du den förnyade servicehelheten under namnet Lagkamrat!

Juristutredningen inom Lagkamrat-tjänsten förutsätter att du har varit medlem i YTK-Föreningen i minst 6 månader innan situationen inträffat och att den inträffat tidigast under 2021. Se alltså till att du är medlem i YTK-Föreningen!Lyckas som arbetssökande - gratis webbinariuminspelning tillgänglig

Grattis till 50-åriga Eilakaisla! För att fira jubileumsåret har Eilakaisla publicerat en webbinariumsinspelning med temat lyckad arbetssökning som är tillgänglig för alla. Du får tips om att övervinna utmaningarna i arbetssökningen och kan också dela med dig av dem till andra arbetssökande!

Se webbinarieinspelning​​​​​​​ (på finska)


YTK-Föreningen söker en kommunikationschef!

Är du, eller känner du en kommunikationsexpert som vill hjälpa YTK-Föreningen i allmänhetens medvetande? Se platsannonsen (på finska) och skicka den till en kompis eller ansök själv senast 31.12.2021. ​​​​​​​


Aktuella samtalsämnen

Tillbaka till ingångsidan av Aktuellt