Nyhetsbrev från YTK 17.7.2020

Trevlig sommar!

Tack till er alla för den gångna våren och sommaren. De har varit speciella och även tunga. Men nu är den tid då många har möjlighet att njuta av semester, eller åtminstone ljusa sommardagar.

Vi vill särskilt tacka er för alla de tusentals uppmuntrande meddelanden vi har fått. De har haft en stor betydelse.

Vi önskar dig kraft och glädje i din julimånad!


Tipsa den studerande om medlemskap i kassan!

Sommararbete är den första språngbrädan för många ungdomar in i arbetslivet, oavsett om det är en tonårings första jobb i trädgårdsarbete eller en studerandes första jobb i sin bransch. Också här på YTK har vi redan under flera år anställt studerande till sommaren i bl.a. förmånshantering och kundserviceuppgifter – så även i år! Inte bara kan vi ge studerande som tar sina första steg i karriären värdefull arbetslivserfarenhet, vi har också en väldigt stor hjälp av dem i en hektisk arbetssituation. Således en verklig win-win-situation!

Observera att du behåller det arbetsvillkor du har intjänat på ditt sommararbete endast så länge du också håller gällande ditt medlemskap i kassan. Trots att sommararbetet tar en paus i höst när studierna fortsätter, lönar det sig absolut att fortsätta ditt medlemskap i arbetslöshetskassan!

Så här säger vår sommararbetare Emil om sitt arbete här hos oss:

"Efter de första dagarnas informationslavin går behandlingen av förmånsansökningar redan ganska bra. Det är ändå skönt att veta att man alltid kan fråga sparrare och andra arbetskamrater om något känns oklart. Trots att vi alla måste arbeta helt på distans nu, har åtminstone inte jag känt att jag är ensam. Detta är det bästa med arbetet på YTK! Bra vibrationer och god anda förmedlas suveränt även via hörlurar och skärm."


Förlängda tillfälliga lagändringar ända till årets slut

Coronavåren har fört med sig ett flertal tillfälliga lagändringar i utkomstskyddet för arbetslösa. Dessa ändringar är med en förlängning i kraft ända till årets slut. Vi har samlat ihop en sammanfattning av dessa lagändringarna.


Vi samlade några goda skäl för dig att även höra till YTK-Föreningen. Titta på videon! (på finska)


Något vaccin finns inte ännu, men din dator kan du åtminstone skydda mot virus

Till YTK-Föreningens medlemmars favoritförmåner sedan flera år hör de dataskyddsprodukter som F-Secure erbjuder. Som medlem i föreningen kan du spara flera tiotals euro på dessa! F-Secure Safe lämpar sig för såväl mobila enheter som datorer och skyddar dig inte bara mot skadlig kod, utan du kan med den också begränsa exempelvis dina barns internetanvändning. Även Freedome VPN är ett lättanvänt och kraftfullt skyddsprogram. Med dess hjälp kan du upprätta en säker anslutning till vilket som helst offentligt Wi-Fi-nätverk, blockera skadliga webbplatser och enkelt kringgå blockeringar för att se geo-begränsat innehåll. Även denna tjänst får du tiotals euro billigare som medlem i YTK-föreningen!

Gå och ta för dig av smarta förmåner.


LinkedIn-utbildning i augusti (hålls på finska)

I augusti utlovas konkretion, entusiasm och boost i anslutning till LinkedIn! Vad på LinkedIn funderar du över eller vad i synnerhet vill du lära dig? Mer information om utbildningen kommer i augusti, så kom ihåg att följa vår kommunikation!

Aktuella samtalsämnen

Tillbaka till ingångsidan av Aktuellt