Perttu Pölönen.

Nyhetsbrev från YTK 21.10.2021

Hänge dig åt intressanta berättelser - Lyssna på podcasten Öppen för jobb

Perttu Pölönen och hans gäster diskuterar arbete och arbetslöshet, modernt arbetsliv och arbetssätt samt kompetens för framtiden. Vad säger exempelvis vår frilansmedlem, kodande bonde eller sosse i sociala medier?

Fler avsnitt varje onsdag.

Podcasten Öppen för jobb är på finska.


TIPS FÖR INKOMSTSKYDD:

Detta är värt att veta om beskattning och inkomstskydd

Snart är det bra att ta en titt på den förvärvade inkomsten och se till att skatteprocenten är rätt. Det är lätt och lyckas på nolltid.

Läs mera!

Deltidspermittering och arbetstidsgräns

För närvarande får vi många förbryllade kontakter om att granska arbetstidsgränsen för permitterade. Det förstår vi mycket väl, eftersom lagen strider mot sunt förnuft här.

Läs mera!


FLER FÖRMÅNER I YTK-FÖRENINGEN!

Pssst... vi berättar en mycket användbar hemlighet för dig i förväg

På YTK-Föreningen betjänas du av en helt ny enhet från början av nästa år: Lagkamrat. Lagkamraten betjänar dig mer omfattande och grundligt i frågor som rör anställningsförhållanden.

Du är alltså inte ensam ens i små ärenden, utan får råd, hjälp eller utredningsarbete av en jurist vid problem i anställningen. Tjänsten är tillgänglig för dig med endast medlemsavgiften. Vi har testat förmånen redan i år och mottagandet har varit riktigt bra.

För att snabbt kunna kontakta en jurist vid behov bör du nu göra två saker:

  1. Kontrollera att du är medlem i YTK-Föreningen utöver kassan. Kontrollera ditt medlemskap på OmaYTK:s sida Förmåner för fullvärdig medlem.
  2. Anslut dig omedelbart om du ännu inte är medlem i YTK-Föreningen.

Du får tillgång till full service i Lagkamraten efter sex månaders medlemskap*. Du får dock råd av juristen direkt per telefon när du blir medlem. 

*Full service Lagkamrat = chatbot, telefonrådgivning, kostnader för jurist vid tilläggsutredning och rättsskyddsförsäkring genom föreningens medlemsavgift.


Aktuellt om föreningen

  • Vi delar ut 12 stipendier för karriärträning – sök senast den 31 oktober! Träningspaketet som är värt 500 euro innehåller både träning på webben och personlig karriärhandledning. Läs mer och sök stipendium! (På finska.)
  • Utbudet på tusentals webbkurser med arbetslivstema på Eduhouse som hör till dina medlemsförmåner, har förnyats med topptränare från MySpeaker. Utbilda dig och vinn hörlurar!

Aktuella samtalsämnen

Tillbaka till ingångsidan av Aktuellt