Nyhetsbrev från YTK 25.5.2023

Slutar ditt visstidsarbete för sommaren?

Sommaren är en hektisk tid på arbetsmarknaden. Många får jobb under säsongen, men samtidigt slutar många visstidsanställningar när sommaren börjar. Det är förmodligen vanligast inom utbildningssektorn, när läroanstalterna stänger dörrarna då läsåret slutar. Hur fungerar utkomstskyddet i den här situationen? När kan man ansöka om inkomstrelaterad dagpenning? Vad ska man tänka på?

Lyckligtvis är kontrollistan för utkomstskydd kort och enkel:

  1. Anmäl dig som arbetssökande senast på den första arbetslöshetsdagen (tyomarkkinatori.fi -> Arbets- och näringstjänsternas Mina e-tjänster)
  2. Om två veckor, lämna in din första ansökan om inkomstrelaterad dagpenning i OmaYTK

Ett ständigt växande behov av nya talanger - Bli en cybersäkerhetsexpert på 90 dagar!

Digitaliseringen är här för att stanna och berör alla branscher, vilket skapar nya jobbmöjligheter varje år för dem med rätt tekniska färdigheter. Är du redo att öppna nya möjligheter på bara 90 dagar? Vi erbjuder en kostnadsfri mikroexamen inom cybersäkerhet och molnteknik på universitetsnivå, tillgänglig för alla. Studera i din egen takt, var och när det passar dig - inga tekniska förkunskaper krävs. Under utbildningen får du de eftertraktade färdigheterna som arbetsgivare söker. Utforska dina nya karriärmöjligheter redan idag!

Beställ en e-faktura och delta i utlottningen!

Med en e-faktura kan du hantera dina medlemsavgifter enklare, flexiblare och säkrare än med en pappersfaktura. När du övergår till e-fakturan nu, deltar du också i en utlottning av ett presentkort värt 100 euro. Med e-fakturan har du dina fakturor behändigt under kontroll.

Padel och sparkcyklar syns i försäkringsbolagen – varje fullvärdig YTK-medlem har en heltäckande olycksfallsförsäkring för fritid

Olyckor inträffar särskilt på onsdagar och torsdagar – och knäna är särskilt känsliga, framgår det i LokalTapiolas statistik. Lyckligtvis täcker YTK:s olycksfallsförsäkring för fritiden både vårdkostnader och eventuella skadeersättningar.

Välj utöver kassamedlemskapet omfattande arbetslivstjänster för endast 24 euro!

Som fullvärdig medlem får du tillgång till exempel en egen jurist för anställningsproblem och rättsskyddsförsäkringolycksfallsförsäkring för fritiden och ett bibliotek med tusentals onlineutbildningar för att utveckla dina färdigheter. Och mycket mer!

Kom ihåg att för att dra full nytta av juristtjänsten och försäkringarna krävs bland annat ett 6-månaders medlemskap i YTK Arbetsliv r.f., så vänta inte förgäves!

Aktuella samtalsämnen

Tillbaka till ingångsidan av Aktuellt