Nyhetsbrev 25.8.2022

5+1 skäl till varför din egen expertis är värt att synliggöra

Det fanns tidigare ett enda CV-dokument, idag finns det betydligt fler kanaler och medel för att lyfta fram sin expertis. Enligt vår undersökning verkar varumärkesfärdigheter obekanta för många, men det är värt att lära sig. Fördelarna är påtagliga: när du tar upp dina färdigheter kan du få ett jobb enklare.

Läs avhandlingsforskare, lektor Kati Koivusens tips om varför du ska bygga ditt eget varumärke i arbetslivet, oavsett om du är chef, expert eller anställd!

Kampen mot arbetslöshet måste syfta till människors lycka

YTK ordnade ett diskussionsevenemang på SuomiAreena i Björneborg den 14 juli, där man sökte smidiga lösningar på ihållande arbetslöshet. Diskussionen gick djupare än euro och statistik, och lyfte fram optimism och lycka som möjliggörare av djärva lösningar.

- Att minska stigmatiseringen i samband med arbetslöshet skulle vara en radikal lösning. Vi måste få arbetslösa att känna sig mer bekväma, inte mer obekväma, konstaterade konsulten och forskaren Mikko Leskelä, en av talarna i diskussionen.   

 – Arbetslöshetskassorna ska ges möjlighet att hjälpa sina medlemmar att hitta jobb. YTK är berett att göra detta och jag tror att vi effektivt skulle kunna stödja våra medlemmars sysselsättning. Det skulle gynna alla, föreslog YTK:s verkställande direktör Auli Hänninen.

Hurdan respons fick vi i Medlemspulsen och hur svarar vi på den? ​​​​​​​

I Medlemspulsen i juni frågade vi, hur vi skulle kunna betjäna dig ännu bättre och vad mer du skulle önska dig av oss. Vi mottog svar i tusental, tack för dem! Vi bifogar några plock bland dem med våra svar.​​​​​​​

”Jag skulle ha behövt information i samband med ett byte av arbetsplats, om man behöver anmäla det till kassan, men jag hittade inte information om det.”

Byten av arbetsplats eller ens andra ändringar i anställningsförhållandet behöver man aldrig anmäla till arbetslöshetskassan. Vi behöver information om förändringar i anställningsförhållandet endast i det fall att du ansöker om dagpenning. Anvisningarna för sådana situationer finns genast på ingångssidan på vår webbplats.

”Det borde ordnas seminarier om arbetet i framtiden och hur man ska orka i arbetet. Det verkar vara verkligen aktuellt och betydelsefull med tanke på framtiden. Vem månne ska orka utföra alla arbeten i framtiden?”

YTK-Föreningen arrangerar  den 14 deptember ett online-evenemang 4T Summit – Tunteet, taidot, työelämä, tulevaisuus (4T Summit – Känslor, färdigheter, arbetsliv, framtid), där man djupdyker i framtidens arbetsliv och de färdigheter som där krävs bl.a. med futuristen Perttu Pölönen som lots. Evenemanget är öppet för alla och gratis! Läs mera här och kom in på linjen!

”Jag skulle önska, att ni också kunde fungera som arbetsförmedlare och utveckla moderna och dynamiska sätt för att den arbetssökande och arbetsgivaren ska mötas.”

Det önskar även vi! Lagen begränsar dock våra uppgifter noga: vi får inte för närvarande hjälpa arbetssökande med att finna arbeten. I själva verket har vi fört fram, att man borde tillåta arbetslöshetskassorna att också främja sina medlemmars sysselsättning. Såväl de arbetssökande, arbetsgivarna som även hela samhället skulle vinna på det. Läs mera om ämnet i vår blogg (på finska).

”Jag är verkligen nöjd med verksamheten. Inte kan jag föreställa mig att vara någon annanstans. Och javisst, jag har rekommenderat det för alla.”

Det var jättefint att höra! Tack för ditt medlemskap, dina rekommendationer och din respons <3

Anmäl dig nu till 4T Summit-evenemanget den 14 september, där det blir tal om ditt arbetsliv!

Boka dig en inspirerande och underhållande eftermiddag och kom och hör vilka färdigheter du borde utveckla för att hänga med i det föränderliga arbetslivet - nyfiken, entusiastisk och välmående!

 4T Summit - Känslor, färdigheter, arbetsliv och framtid i online-evenemanget den 14 september kl. 14–16.30 Henkka Hyppönen, Perttu Pölönen och Kirsi Polvinen delar sina tankar om människans roll i det framtida arbetslivet, om arbetslivets viktigaste färdigheter samt om nyfikenhet och lärandets glädje. Evenemanget är öppet för alla och gratis, så ta gärna med dig en vän!  

Evenemanget ordnas av YTK-Föreningen, som erbjuder inspirerande arbetslivstjänster, och Eduhouse, en pionjär inom digitalt lärande. Eduhouses online-utbildningsbibliotek är gratis för alla medlemmar i YTK-Föreningen!

Följ oss på sociala medier: #4TSummit

Idrottsledare, fitnessmodell, influencer på sociala medier, skådespelare, radiovärd – vad är nästa steg för Janni Hussi?

Janni har alltid haft många järn i elden. Vad tycker detta välkända energipaket om att lära sig nya färdigheter och utveckla sina egna färdigheter? Och hur ser Jannis skick för arbetslivet ut?

Dra nytta av värdefulla medlemsförmåner för arbete och fritid från YTK-Föreningen: ​​​​​​​

  • Lakikaveri-tjänsten hjälper vid problem i anställningsförhållandet
  • Omfattande försäkringsskydd
  • Jobbsökningscoachning och tusentals andra onlineutbildningar
  • Toppförmåner för välbefinnande och fritid

Lockar studier? Avbryt inte medlemskapet!

Om du blir arbetslös

Om du blir permitterad

Aktuella samtalsämnen

Tillbaka till ingångsidan av Aktuellt