Nyhetsbrev från YTK 26.3.2020

Vi ber igen om din hjälp

Ärade medlem, vi ber igen om din hjälp. Vi planerar som bäst för de kommande veckorna och månaderna, så att vi i dessa undantagsförhållanden så bra som möjligt ska kunna göra det som är det viktigaste för oss: att betala ut ditt inkomststöd. Ändringarna i lagstiftningen förutsätter mycket arbete av oss och omorganiseringar och de växande antalen permitteringar är så stora som aldrig upplevts förut. Vi vågar inte ens uppskatta behandlingstiderna, men vi berättar mera, när vi vet.

Av den anledningen ber vi igen om din hjälp. Senast besvarades vår enkät av hela 35 000, ett varmt tack till var och en! Informationen hjälpte oss att effektivt informera lagstiftarna. Nu ber vi om ännu mera information för vår vår egen planering. Det tar inte mer än en minut att svara.

Tack för din tid och kämpa på till er alla!


Telefonlinjerna är stängda 27.3. och 3.4.

Frågorna översvämmar oss nu i rask takt. Det kommer in dagligen hundratals telefonsamtal. Dessutom kommer det in meddelanden till OmaYTK över 1000 om dagen. Vi har förmått besvara cirka 500 meddelanden om dagen, således har meddelandena börjat hopa sig.

På grund härav är telefonlinjerna och chatten stängda fredagarna 27.3. och 3.4. Vi koncentrerar oss då på att åtgärda och få bort alla köerna av meddelanden. Vi besvarar alla meddelanden och därför tackar vi för ert tålamod. Meddelandena kommer alla fram till oss, och du behöver alltså inte sända ett nytt efter det första.

Vi har samlat de mest centrala sakerna och frågorna i aktuellt om coronaviruset. Där finner du säkert ett svar på dina flesta frågor.


Aktuella samtalsämnen

Tillbaka till ingångsidan av Aktuellt