man på toppen av ett berg

Nyhetsbrev från YTK 31.1.2020

En hälsning från YTK! 

Det är trevligt att sända en hälsning just till dig. Jag är Ilona Kangas, ny bland  YTK-folket  och medlem i drygt ett år. Jag är synnerligen nöjd med mina bägge val just i denna stund. Jag arbetar hos YTK i ledningen för kommunikation och marknadsföring, dvs. jag funderar mycket på vad som intresserar våra medlemmar vid olika tillfällen. 
 
Temat för vårt brev den här gången kan överraska så här i januari. Temat är nämligen tillfredsställelse. Traditionellt är man allt annat än nöjd i januari. Kroppen håller på att ge upp redan vid ingången till gymmet eller så undrar man över hur detox-kuren verkar i magsäcken. I huvudet snurrar det av alla de nya löftena. Vintern är oftast som kallast, även mörkret besvärar ännu och fönstren borde redan tvättas... 

Men det oaktat, ge tillfredsställelsen en chans! Vi komponerade en finesstrilling som man har upplevt att ökar tillfredsställelsen: 


Inkomstregistret har tagits i bruk - kan vi vara nöjda?

Från årets början kunde vi hos YTK börja använda inkomstregistret.

Första körningen förlöpte utan problem, men genast därefter började det stelna till på grund av teknisk störning. Störningen varade inte längre än en timme och inkörningen kunde fortsätta. Under den första dagen uppenbarade sig även andra små nya utmaningar, men till slut fick vi registret i bruk 2.1.2020 lite för klockan fyra på eftermiddagen.  

vad är inkomstregistret?

Inkomstregistret är myndigheternas gemensamma databas, som när den är färdig, samlar  förtjänst-, pensions- och förmånsuppgifterna. Inkomstregistrets syfte är att komma till synes i en snabbare myndighetskommunikation. Till exempel kan ansökan om inkomstrelaterad dagpenning genom inkomstregistret behandlas utan särskilt löneintyg. 


Kom ihåg att dra nytta av en komplett medlems förmåner:

On du är medlem i YTK-Föreningen har du till ditt förfogande olika slags försäkringar för arbete och fritid samt förmåner och rabatter som erbjuds av samarbetspartnerna. Lämna inte förmånerna oanvända!

Rättsskyddsförsäkring

Ansvarsförsäkring

Olycksfallsförsäkring för fritid

Anställningsrådgivning

Stöd för jobbsökandet

Andra förmåner

Aktuella samtalsämnen

Tillbaka till ingångsidan av Aktuellt